Pàgines

25 d’octubre del 2018

TREBALLEM LA VEREMA P5B


Bona tarda famílies,

Com ja sabeu hem dedicat tot el mes de setembre i mig octubre a treballar el centre d’interès de la Verema i la vinya.

Hem volgut fer un recull de totes les activitats que hem anat fent per treballar el tema. Són molt xules i la veritat és que ens han servit molt per aprendre molts conceptes i adquirir molt de vocabulari sobre el tema!

Aquí us deixem uns quants enllaços per endinsar-vos dins el meravellós món de la verema…

1.- Primer vam veure com era un raïm per dins i per fora amb ajuda d’unes lupes i vam parlar sobre les seves parts…


Observem

2.- Vam fer un mural pintat només amb raïm i vam descobrir que el que més pintava era la pell del raïm negre!

Pintem amb raïm

3.- Vam anar d’excursió a Cal Batlle, per poder veremar i veure una vinya en directe. Ens ho vem passar d’allò més bé

Sortida cal Batlle

4.- A la sortida ens van regalar un cep, així que vam baixar a l’hort per a poder plantar-lo





5.- Però els regals de la sortida no van acabar aquí… amb els raïms que ens van donar vam fer de cuiners! D’aquí van néixer els bombons de raïm que vau poder tastar les famílies. A l’aula vam aprofitar per treballar la recepta.




Bombons de raïm


6.- Amb la resta de raïm que va sobrar, vam seguir tots els passos de l’elaboració del vi: vam premsar ben fort amb les mans, per fer most, i així poder-lo deixar fermentar (per aconseguir vi), embotellar-lo i triar, a partir de totes les aportacions dels nens/es, el nom i l’etiqueta del nostre propi vi. Vam dissenyar unes propostes molt boniques i interessants, per això vam fer unes votacions democràtiques, de les quals va sorgir el nom del nostre vi: VI ELSA i l’etiqueta tant bonica que vau veure a les ampolles. Hem après i gaudit molt amb tota l’elaboració.


Fem vi

7.- Per acabar, hem aclarit totes les idees i conceptes que hem après durant aquests dies sobre el projecte de la verema. I que millor, que fer-ho amb un mapa conceptual que resumeix de forma esquemàtica, els conceptes importants treballats amb del projecte de la verema. Arrel d’aquesta feina, hem començat a treballar en grups cooperatius i ens hem ensortit molt bé.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada