Pàgines

29 de gener del 2019

PROJECTE NOM DE LA CLASSE: L'arc de Sant Martí


Bona tarda famílies,

Com ja sabeu hem dedicat mig mes d’octubre i tot el novembre a treballar el projecte del nom de la classe: l’Arc de Sant Martí.

Hem volgut fer un recull de totes les activitats que hem anat fent per treballar el tema. Són molt xules i la veritat és que ens han servit molt per aprendre molts conceptes i adquirir molt de vocabulari sobre el tema!
Aquí us deixem uns quants enllaços de totes les activitats realitzades…
1.- Primer vam fer una votació democràtica, amb vot anònim, per decidir el nom de la classe... Vam aprendre que existeix una mesa electoral, la qual ha de tenir un president i un vocal.


Votació

2.- Tot seguit, vam votar el logotip del projecte, cada nen/a  de l’aula va fer un dibuix sobre l’Arc de Sant Martí i vam votar, davant de tots, el dibuix que més ens agradava.
I vam fer una pluja d’idees de tot el que volíem saber sobre l’Arc de Sant Martí, van sortir coses molt interessants!!




3.- Tenint clar el que volem saber sobre l’Arc de Sant Martí, vam anar a la biblioteca a buscar informació i contes sobre el tema. I hem escrit el nostre propi conte!



4.- Per poder aclarir tots els dubtes sobre la formació de l’Arc de Sant Martí, ens va venir a fer una exposició el Pere Almendárez, meteoròleg. Ens va aclarir molts dubtes!! I ens va demostrar amb un experiment, tot el que ens havia explicat sobre la formació de l’Arc de Sant Martí.Vam aprendre molt sobre com és, com es forma, quina forma té, quan surt, on surt...



5.- Hem treballat la forma de l’Arc de Sant Martí, cercle i la forma la qual el veiem, pont. Primer ho hem  experimentat amb el nostre propi i després ho hem buscat per l’aula i pels passadissos de l’escola, no ens imaginàvem que trobaríem tantes coses amb forma de pont!!



6.- Per treballar els colors de l’Arc de Sant Martí, els hem treballat a partir de les emocions i vivències que ens evoquen. Cada infant ha portat de casa treballs sobre un color assignat, han sortit temes molt interessants, treballs molt elaborats i exposicions molt treballades. Gràcies famílies per col·laborar amb aquests treballs tant elaborats i enriquidors.



Exposicions


7.- Seguint amb el treball dels colors de l’Arc de Sant Martí, hem experimentat amb els colors primaris per aconseguir tots els colors que el formen. Hem descobert moltes barreges que no coneixíem, com per exemple que el vermell i el blau fan el lila. Ens ho hem passat molt bé experimentant lliurement amb les pintures!!
I hem realitzat pots de sals dels colors de l’Arc de Sant Martí. Els set colors amb el seu ordre. Enhan quedat impressionants!!







8.- Uns conceptes que ens van costar entendre una mica en l’exposició del Pere, van ser els dels cossos transparents, translúcids i opacs. Per aquest motiu, hem fet una sessió amb llanternes a la sala de psicomotricitat, per trobar en grups, objectes transparents, translúcids i opacs. Experimentar-ho ens ha ajudat a entendre els conceptes, hem trobat molts elements de cada!!



9.- Per acabar, hem aclarit totes les idees i conceptes que hem après durant aquests dies sobre el projecte de l’Arc de Sant Martí. I que millor, que fer-ho a partir de grups cooperatius amb un mapa conceptual que resumeix de forma esquemàtica, els conceptes importants treballats amb del projecte.





Vídeo resum de tot el projecte








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada