Pàgines

21 de novembre del 2021

RACONS A P5. PRIMERA RONDA DEL PRIMER TRIMESTRE.

 Hola famílies, 

Com sempre us volem explicar una mica el que treballem des de l'hora de racons. Així ho podeu repassar o treballar des de casa. Com ja sabeu son propostes manipulatives per treballar continguts de mates o de llengua d'una forma motivadora i engrescadora!

RONDA DE RACONS 1

Els tres racons que hem treballat en aquesta ronda han estat:

EL DICTAT MUT: els infants tenen una tarjeta amb imatges i les han d'escriure sense ajuda. Més tard, i respectant l'escriptura natural de cada infant, nosaltres els ajudarem a escriure les paraules que no s'entenguin o que els hi hagi costat d'escriure sols. Aquesta és una proposta que podeu treballar des de casa i que ajuda molt a adquirir fluidesa en l'escriptura. 

MANDALES DE TARDOR: proposta que ajuda a combinar la creativitat, la concentració i l'art!

SUMES AMB MULTICUBS: Introduïm el concepte de la suma amb material manipulatiu, en aquest cas, multicubs de colors que han de comptar i apilar. També han d'escriure correctament els números, i cal vigilar ja que en ocasions els giren.

RONDA DE RACONS 1 A P5 A





RONDA DE RACONS 1 A P5 B






RONDA DE RACONS 1 A P5 C







RONDA DE RACONS 2 

Els tres racons que hem treballat en aquesta ronda han estat:

LECTURA DE PARAULES SENZILLES I ASSOCIACIÓ AMB LA FOTO: en aquesta proposta es treballa la lectura de paraules fàcils, i per demostrar que ho han llegit correctament o per donar alguna pista tenen la imatge per fer l'associació.

GRAFIA QUANTITAT: enganxem la pinça corresponent a la quantitat. Treballem els números i el comptatge.

DIBUIX DE LA FIGURA HUMANA: treballem l'esquema corporal i les parts del nostre cos procurant que cada vegada tinguin més detalls.


RONDA DE RACONS 2 A P5 A








RONDA DE RACONS 2 A P5 B






RONDA DE RACONS 2 A P5 C






RONDA DE RACONS 3.

En aquesta darrera proposta treballem les següents activitats.

ESTENEDOR DE ROBA. A banda de treballar la pinça i la coordinació oculo-manual en aquesta proposta matemàtica treballem la classificació per elements iguals... cada ronda donem una consigna, i ells han de triar les camises que compleixin aquesta norma i les han de penjar a l'estenedor. (ex. camises de màniga llarga amb 2 botons...)

ASSOCIACIÓ LLETRA DE PAL-LLIGADA-IMPREMPTA. Mitjançant una pauta on troben cada lletra escrita en les 3 modalitats (lligada, pal i imprempta) han de escriure paraules de tardor en cadascuna d'aquestes lletres. Ho fan sols i de forma autònoma per tal que practiquin la correspondència de les lletres.

PICAR PARAULES. Ajudem als infants a conèixer la separació de sil·labes, piquem de mans cada cop que dividim la paraula en una sil·laba, després les classifiquem en llargues o curtes.


RONDA DE RACONS 3 A P5 A





RONDA DE RACONS 3 A P5 B 






RONDA DE RACONS 3 A P5 C






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada