Pàgines

18 de desembre del 2019

PROJECTE DEL NOM DE LA CLASSE: ELS BOMBERS
Bona tarda famílies,

Com ja sabeu hem dedicat tot el novembre i desembre a treballar el projecte del nom de la classe: Els Bombers. L’Anna la nostra practicant de mestra d’aquest trimestre, ens ha preparat unes activitats molt divertides i que hem après molt!!

Hem volgut fer un recull de totes les activitats que hem anat fent per treballar el tema. Són molt xules i la veritat és que ens han servit molt per aprendre molts conceptes i adquirir molt de vocabulari sobre el tema!
Aquí us deixem uns quants enllaços de totes les activitats realitzades…

1.- Primer vam fer una votació democràtica per decidir el nom de la classe... Va ser una votació molt renyida... però finalment van sortir els Bombers.
Triem el nom de la classe



















2.- Un matí ens va arribar una carta inesperada, el bomber Bernat ens demanava ajuda per trobar totes les peces de roba i elements que li fan falta per fer de bomber. I ens va enviar un conte de totes les feines que fan els bombers... que són moltes!!!
Carta del bomber Bernat

















3.- Durant tot el projecte hem anat portant informació, joguines de bombers i camions, contes amb molta informació sobre els bombers, imatges, manualitats fetes a casa xulíssimes, disfresses de bombers...
Portem informació 
















4.- Una de les feines que fan els bombers és salvar animals que s’han perdut o estan atrapats. I va ser una de les feines que vam fer al pati de l’escola, com a bons bombers!!
Rescatem animals




















5.- A l’aula sensorial de l’escola, també ens vam convertir en bons bombers i de manera tranquil·la i acurada, vam experimentar amb els diferents materials imaginant-nos que érem bombers, evitant el foc fent equilibris, entrant a la piscina de boles per aconseguir aigua per apagar focs... Ens ho vam passar d’allò més bé!!
Aula multisensorial ens convertim en bombers
















6.- Durant el projecte hem fet moltes activitats plàstiques relacionades amb els bombers.
Activitats plàstiques











7.- Una de les coses que volíem saber és quant mesura una mànega i un camió de bombers, però amb el metro no ens quedava clar, per això vam sortir al passadís i vam mesurar la mida d’una mànega amb els nostres cossos. La mànega mesurava 21 nens/es i el camió 8 nens/es!!
Mesures




















8.- Un dels elements que tenen els bombers són els extintors, per això vam fer un experiment per aconseguir veure com és l’escuma que té dintre. Després vam buscar els extintors que hi ha per l’escola, hi ha molts!!
Experiment extintor
















9.- En una altra sessió vam fer diferents racons temàtics, òbviament amb el tema del foc i els bombers: en un dels racons havíem d’apagar els focs del cubell dels números que sortien al dau, en l’altre racó vam crear el nostre foc amb paperets dintre d’una bossa i si bufàvem, semblava foc de veritat!! I en l’últim racó vam pujar al camió de bombers i com un bon equip, vam anar als cercles del color que sortia al dau. Ens ho vam passar pipa!!!
Racons bombers
















10.- En una de les sessions de psicomotricitat, també ens vam convertir en autèntics bombers. Fent equilibris per no trepitjar el foc, pujant escales per arribar a salvar les persones, travessant obstacles...
Sessió psicomotricitat bombers
















11.- Una tarda, la mare de l’Elsa i la Vega, la Melissa, va venir a l’escola a fer galetes de mantega amb forma de dinosaure i de camió de bombers, amb les dues classes de P3. Vam ser uns cuiners de primera i van quedar unes galetes boníssimes!!! Agraïm a la Melissa per venir a fer aquestes galetes tan bones amb tots nosaltres!!!
Galetes
















12.- I per concloure el projecte, com durant totes les activitats que hem realitzat hem rebut una de les peces de roba o elements del bomber Bernat, en aquesta activitat ha arribat el bomber Bernat i li hem pogut posar tota la seva roba i elements.
Activitat final bombers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada