Pàgines

28 de desembre del 2021

P5 B - PROJECTE ELS HOLOGRAMES (NOM DE LA CLASSE)

 

Hola famílies,

Aquest trimestre hem treballat el projecte del nom de la classe i ha estat un projecte innovador i molt desconegut per a tots/es!!

ELS HOLOGRAMES!!

Abans de començar, vam fer una pluja d’idees de diferents temes molt xulos i per poder triar, com ja estem a P5, vam fer unes votacions democràtiques; amb vots per escrit, amb presidenta i secretari a la taula de votacions. Per sorpresa, va sortir el tema dels hologrames!! Un tema molt nou i del qual teníem moltes preguntes i poca informació.

Votacionsdemocràtiques:








Per poder sentir-lo nostre (el nom de la classe), vam decorar la porta amb hologrames molt originals!!! I a la classe vam crear un racó amb tot el material aportat i una taula d’experimentació  dedicada als hologrames!

Decorem la porta: 







Taula de d’experimentació hologrames: 









Tot projecte ha de tenir un logotip que el representi, per això tots vam fer un dibuix del nostre holograma somiat. Després vam votar i va sortir el més votat, un logotip molt original i ben fet!

Votem logotip: 









Tot projecte té un resultat final que és l’àlbum del projecte, on es podem veure totes les feines que hem fet i totes les activitats que hem realitzat aprenent dels hologrames; però tot àlbum ha de tenir una portada i aquesta ens va quedar molt original i divertida.

Portada del projecte: 








Un cop teníem totes les preguntes que volíem saber dels hologrames, les vam repartir per poder fer unes exposicions davant de tots els companys/es, amb material, power points, vídeos... preparats a casa.

Exposicions: 

En les exposicions vam poder veure que els hologrames són figures amb volum, però això del pla i el volum ens costava entendre una mica, per això vam fer aquesta activitat tant xula. Ens va agradar tant que s’ha quedat com a un racó de l’aula.

Treballem el pla i el volum: 







En les exposicions vam poder veure que els hologrames són translúcids, un altre concepte difícil d’entendre, per això ho havíem de comprovar, vam anar a l’aula multisensorial a les fosques i en parelles vam posar llanternes en tot el material i així vam poder comprovar la diferència entre opac, translúcid i transparent, fins i tot vam fer graella classificant el material.

Experimentem amb la llum: 







Per seguir treballant la llum i aprofitant la temàtica de la tardor, vam jugar a un memory molt diferent. Sense llum no es podia jugar!!

Memory de llum: 









Ara que ja coneixíem tot sobre els hologrames volíem crear un holograma propi, però per això necessitàvem un projector d’hologrames, una tauleta i una imatge hologràfica. I així va ser, vam crear el nostre projector i imatge hologràfica. I el resultat va ser millor del que esperàvem!!!

Creem un projector d’hologrames: 








El nostre propi holograma: 







Per acabar, havíem d’organitzar tota la informació treballada sobre els hologrames i per això vam fer un mapa conceptual a partir del treball cooperatiu. Va sortir molta informació, hem après moltes moltes coses!!!

Mapa conceptual: 

 


 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada